Före detta ordföranden har ordet

År 2020 är ett år präglat av Covid19, karantän, droppsmitta och inställda arrangemang. Våra fina föreningar fick ha årsmöten med hjälp av dator och brev. Det blev många svar från medlemmarna, vilket gladde styrelsen mycket.

I denna förändringens tidevarv slutar jag som ordförande och har lämnat över till Margus Mägi, som tidigare var vice ordförande.

Mycket har hänt under min tid som förtroendevald. En av de viktigare besluten var att skapa en styrelse för våra tre föreningar, stugföreningen, samfällighetsföreningen och vägföreningen. Det finns gränser för hur mycket folk som kan ställa upp i tre föreningsstyrelser, när vi har endast 76 fastigheter inom vårt område.

Vår styrelse har arbetat under hela året, men förstås mest koncentrerat under sommarhalvåret. Vi hade tidigare olika aktiviteter, grillfest, höstfest och även bytesdagar. Detta har försvunnit, men kanske kan det återkomma, med nya krafter som vill arbeta för allas bästa.

Vi har genom åren fått en bra och aktiv kontakt med kommunens företrädare, inte minst märks det genom att vi fick del av pengar för lokal naturvård. Vår studiecirkel LONA är fortfarande aktiv och alla intresserade är välkomna.

Våra holmar är en oas, en av grannarna kallar det paradis, och för mig känns det så också. Det är tillsammans, med gemensamma krafter, som vi skapar det område som vi vill ha. Grannsämja, en fika med godkänt avstånd mellan grannarna och med förhoppningen att vi nästa år ska kunna ha både ett vanligt årsmöte och en midsommarfest.

Tack för förtroendet att fått vara ordförande, tack för alla kontakter jag fått, jag har tyckt att det varit så intressant och givande!

Inger Ahlberg

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.