Mer info om vattenmätarna

Tony Jönsson, ordförande i Tjuvholmsvägens vattenförening har mer information om de nya vattenmätarna:

”Mätarbytet på Enholmen gick bra. Vi ska nu låta mätarna gå ett par veckor för att se om allt fungerar som det ska. Efter det kommer vi ut med datum för fortsatta mätarbyten i geografiska områden, så vi kan minimera resekostnaden för montören.

Jag hade ett enkelt mätarbyte som gick på en halvtimme. Om det går så fort, får jag betala mer i avgift till Skatteverket, än jag får tillbaka på rotavdrag, så vi kom överens med VVS-firman att inte ta rot på de fastigheter som förlorar på det.

Om er fastighet inte har en mätarkonsoll med avstängningskranar före och efter mätaren kommer VVS-firman att behöva sätta dit en sådan. I det är fallet vill vi ha in en bild på hur det ser ut idag, med fastighetsbeteckning. Skicka bilden till Tony Jönsson så ni slipper extra kostnader för att hämta delar till montaget.

Om er fastighet behöver fler än en mätare, meddela även detta till Tony. Då tillkommer en kostnad på 1 900 per mätare till vattenföreningen.”

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Vattenföreningen året-runt. Bokmärk permalänken.