Ordföranden har ordet – nytt Lona-projekt

Nu är våren äntligen här. Så fint att se alla vitsippor på våra öppna ytor.

Glädjande nyhet: vårt LONA-pollineringsprojekt har godkänts! Vi fick de pengar vi sökte – 185 000 kr –  att disponera under de 4 kommande åren. Precis som vid vårt tidigare LONA projekt kommer vi att börja med en inventering av vårt område, nu ur perspektivet pollinering. Hans Rydberg kommer att göra inventeringen, i mitten av sommaren, och skriva en rapport med förslag på skötselplaner. Alla boende ska få ta del av rapporten. Mot slutet av sommaren/början av hösten kommer vi att ha ett medlemsmöte där Hans redovisar rapporten. Vi kommer även att bjuda in andra experter på området. Syftet är att öka våra kunskaper om vad vi kan göra för att stötta pollinerare av alla slag, och därmed på sikt öka biologisk mångfald i området.

Årsmötet kommer att bli som förra året pga rådande Covid-läge. Årsberättelse och möteshandlingar kommer i början av juni per post eller mail,  med möjligheter att skicka in svar fram till den 19/6.

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Lona-projektet, Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.