Lona-projektet blir förlängt

Det lokala naturvårdsprojektet som vi arbetar med på Österängen, Enholmen och Tjuvholmen har blivit förlängt och gäller till den 31 december 2021. En del av vår verksamhet har ju blivit inställd på grunda av coronapandemin, och vi vill ju gärna använda de ekonomiska medel vi fått.

Röjningen fortsätter, kom ihåg att ta ett kort
Vi kan alltså fortsätta att arbeta med våra lokala röjningar. Vi gör som vanligt, någon inom området kallar till en arbetsdag och så gör vi tillsammans det arbete som ska göras. Det är ett bra sätt att få något gjort men också bra för att man lär känna sina grannar. På flera ställen finns det nya medlemmar, som behöver veta att vi arbetar tillsammans för att våra grönytor ska hållas fina och trevliga. Kom ihåg att ta ett kort före och ett efter röjningen, det behövs till vår redovisning av LONA-projektet. Läs mer här.

Rapportera arbetade timmar
När ni röjer så notera antalet arbetade timmar och antal personer som deltog. Lämna sedan dessa uppgifter till Margus Mägi.

Hur ser ditt område ut?
När ni bestämt er för att förbättra, sitt en stund och samtala om hur ni tycker att området ska se ut i fortsättningen. Ska det vara färre träd och buskage, eller är det viktiga buskar för fåglarna?

Röjningshjälp?, läs mer här

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Lona-projektet. Bokmärk permalänken.