Ordföranden har ordet

Jag blir glad varje gång jag ser Y-korset

För några veckor sedan samlades 17 personer för att göra Y-korset finare. Y-korset som delar Tjuvholmsvägen i två, en till Enholmen och en fortsätter till ”hamnen” på Tjuvholmen.

17 personer som klippte, sågade, diskuterade, flisade och gjorde ett fantastiskt jobb.

Själv kunde jag inte vara med denna gång, men jag vet att ni hade många diskussioner och att det också finns en plan för framtida arbetstimmar.

Det är just så som vi i LONA-gruppen önskade när vi sökte och fick pengar för lokal naturvård. Detta gjorde vi ju efter det att förslaget presenterats och diskuterats på medlemsmöten och sedan fått även kommunens godkännande.

Vi har också en studiecirkel, med boken Skogsträdgården som grundmaterial.

Besöket på Sävö lockade också flera medlemmar, som fick fina minnen och kunskaper med sig tillbaka.

En viktig del i projektarbetet har just varit att få grannar att gå samman och komma överens om hur det egna närområdet ska se ut och skötas. Om ingen gör något så blir det snabbt förbuskat och sedan växer träden upp. Det har vi ju sett på flera ställen redan.

Så, ett varmt tack till er alla som ställer upp för att våra holmar ska vara i gott skick, jag hoppas att ni fått ut något i form av trevliga träffar och att ni lärt känna fler personer i era områden.

Inger A, ordförande

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.