Ordföranden har ordet

Det grävs, och grävs…… på våra holmar, mitt i sommaren. Juli brukar vara en månad då väldigt många stugor, de allra flesta faktiskt, är bebodda. Tiden efter årsmötena brukar vara ganska lugn, men…. inte denna sommar.
När jag idag åkte från stugan kunde jag konstatera att vägen är ganska gropig, och det kan vi inte göra mycket åt, eftersom det är så väldigt varmt och inget regn i sikte. Då är det inte lönt att försöka fylla potthålen, har jag lärt mig.
Vid Y-korset står det maskiner och manskapsbod och detta har vi sagt okej till, men det syns även där att vi håller på med nåt särskilt.
Gästabudstaden lär vara färdig med Enholmen och börjar med Tjuvholmen just idag, måndag den 9 juni, så vår lilla gångstig från Festplatsen mot vattnet är helt uppgrävd. Kabeltrummor och maskiner fyller Festplatsen, liksom de fyllt områden på Enholmen tidigare. Österängen kommer därefter.
Vid asfaltskantens början har man gjort en ”omväg” eftersom man håller på med vägen utanför det sista nybygget som kommunen gör.
Vi får tåla oss tills att detta är klart, tills förhoppningsvis regnet kommit och varje vägskötselgrupp kan se över sin holme när det gäller potthålen. För det kommer vi ju ihåg, att vi alla är ansvariga för vår del av såväl A-vägen som B-vägarna. Vänta inte på att ”nån annan” ska sätta upp anslag om arbetet med hålen, utan ta tag i det själv. Vi är flera som har nycklar till våra anslagstavlor, så ring till nån av oss i styrelsen, så ser vi till att sätta upp anslaget.

Grunden för våra föreningar är samfällighet, att vi tillsammans gör arbeten som behöver göras. Då blir vårt fina område precis som vi vill att det ska vara, ett stycke idylliskt boende mitt i naturen.

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.