Ordföranden har ordet

En dag sitter jag på verandratrappan vid stugan och vilar benen. Då kommer ena grannen, i gummistövlar och med en spann och en spade. Han möter upp den andre grannen som är likadant försedd och de båda går iväg för att se till att sommarvattenledningen fungerar. Det har varit litet problematiskt på några ställen.

Nästa dag läser jag anslaget om att det är Gökotta med samling halv åtta på morgonen. Det är arrangerat av en granne som bor en bit ifrån mitt Tjuvholmen. Vi blir sju personer som vandrar över Labro ängar i strålande solsken och med ryggsäckar med frukost.

Så är det hela tiden, våra holmar är fyllda av ideellt arbetande medlemmar i våra föreningar. Det är människor som drivs av en önskan att fixa så bra som möjligt för alla på Österängen, på Enholmen och på Tjuvholmen. De jobbar med LONA-projektet, de fyller potthålen i vägen, de ser till att vår sopstation hålls snygg och trevlig, bara för att nämna några arbetsuppgifter som måste göras.

Det är viktigt att vi ser att vi också, var och en av oss, är en del i detta som behöver göras. ”De” som ordnar och fixar, är nån av oss, kanske en granne eller bekant.

Det är tillsammans som vi skapar vårt område till det som ibland kallas för god grannsamverkan. Alla vi som hejar och hälsar, som ger varandra hjälp och som gärna tar ett tag tillsammans, för det gemensammas bästa.

Tack alla medlemmar, som ställer upp och gör er del av vårt gemensamma, som ringer och påminner om nåt som behöver åtgärdas, som pratar med grannen och sedan hjälps åt med allt möjligt som behöver göras.

Ordförande Inger
Tel 070 269 91 19

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.