Ordföranden har ordet

Nu gäller det att inte klaga på vädret i denna text! Upptäcker att jag gjort det flera gånger och kanske blev jag straffad direkt när regnet vräkte ner och allt blev tungt och vått, väldigt vått härom dagen.

Det är förstås bra med olika väder, och felet ligger väl egentligen hos mig själv, som beslutar vad jag ska göra en viss dag. Om det sen är tänkt trädgårdsarbete och regnet öser ner och det blåser så får jag lära mig att ändra arbetsuppgifterna till inomhus istället. Hm, undrar hur gammal jag ska bli innan jag lär mig detta?

Varje gång jag åker ut på vår grusväg, vid asfaltkanten, blir det sakta körning och en koll på hur långt man kommit i byggnationen av de tre huskropparna som ska ligga där. Vecka 47 är tänkt att det första huset ska anlända.  Det kommer att bli fint och fungera bra med denna byggnation, det är jag säker på.

Just nu, när detta skrivs, vet jag att vår duktiga Vägskötselgrupp  satt upp anslag om att vi ska fylla igen potthålen och sätta upp snökäppar. Det är de i gruppen som leder arbetet men vi alla är ansvariga för att arbetet blir gjort.  Vårt område är helt beroende av vårt egna ideella arbete med våra gemensamma ytor, både vägen och grönområdena.

Jag hoppas att vi ses i respektive område, Österängen, Enholmen och Tjuvholmen när det är dags för vägskötseln. Sommar vattnet har stängts av och de av oss som har bor på annan plats under vintern har flyttat från våra holmar. Men vi ses ändå emellanåt, styrelsen har möten, vägen skötas, vi har glögg vid Y-korset med mera.

Inger A, ordförande, tel 070 269 91 19, mail: in.ahlberg@telia.com

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.