Ordföranden har ordet

Det blåser friskt på Österängen, Enholmen och Tjuvholmen!

Nu är tiden när vi, som är deltidsboende, flyttat in till ”stan” och lugnet åter lägger sig för er som är permanentboende. För min del slutade årets sommarboende den 2 oktober, då flyttade vi in till Oppeby. Det känns alltid vemodigt att göra det, men man får minnas allt trevligt som hänt och börja längta till våren 2017. Då minsann, ska jag hinna med att rensa bättre, att lära mig hur man fixar med sommarvattnet i stugan och andra praktiska saker. Fast… det har jag ju tänkt ganska många vårar nu, men den så kallade verkligheten har kommit emellan mina ambitioner.

I år har arbetet med våra grönytor tagit en hel del av styrelsens tid. Vi har haft flera vandringar i både Österängen, Enholmen och Tjuvholmen och vi börjar se hur vi kan förbättra grönytearbetet på kort och lång sikt. Just nu stångas vi med den ansökan om pengar till lokal naturvård som vi ska lämna till kommunen, som förhoppningsvis lämnar den vidare till Länsstyrelsen. Vi är glada att så många medlemmar är intresserade, det har varit god tillströmning till våra informationsmöten. Vi kommer också att ta upp grönytorna som en punkt på vårt medlemsmöte den 19 november.

Vi har inte haft några festligheter år 2016, utöver glöggen vid Y-korset och midsommarfesten. Reaktionerna från medlemmarna på de uteblivna aktiviteterna har inte varit stora, kanske någon enstaka fråga eller synpunkt. Vi tar förstås gärna emot önskemål, men vill också att medlemmarna är aktiva i att skapa ”trevligheter” för oss alla.

Våra medlemsmöten, som är höst och vår, samt vårt årsmöte är alltid välbesökta och vi hoppas att ni medlemmar tycker att frågorna som dryftas är intressanta och givande för vårt fina område.

Jag vill önska er alla en trevlig höst, med såväl varma och soliga dagar, som blåsiga och regniga. Då kan vi njuta både inne och ute under hösten.

Vi ses på medlemsmötet den 19 november i föreningslokalen på Vadaregången!

Inger A, ordförande
Tel 070-269 91 19

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.