Ordföranden har ordet

Vilken sommar vi har!

Årets sommar har bjudit oss på det mesta, sol, regn, blåst och stilla dagar. Varma kvällar väntar jag fortfarande på, men hoppas att de kommer nu när det är augusti månad.

I vår förening har vi haft tre välbesökta rundvandringar tillsammans med vår duktiga kommunekolog Christel. Vi har gått igenom Österängen, Enholmen och Tjuvholmen och resonerat om hur vi på bästa sätt ska sköta de grönytor som vi förvaltar, men som ägs av kommunen.

En del av oss har varit i Stjärnsund, för att lära oss mer om hur vi odlar och tar hand om naturen. I samklang med naturen inte i strid mot den. Vi fick många insikter och vi är nu på gång att områdesvis ta oss an grönytorna. Du kan alltså vänta dig en kallelse/inbjudan till arbete just där du bor.

Grönytegruppen leds av Ulla Kviby, som är ansvarig för Österängen. Margus Mägi är ansvarig för Enholmen och jag, Inger Ahlberg, är ansvarig för Tjuvholmen. Men vi kan inte göra detta själva, vi måste tillsammans inom föreningens område ta oss an arbetet.

Med anledning av en incident, som inträffade söndagen den 31 juli vill jag påminna om att det är max 30 km/h på våra vägar. Det är viktigt för vägens fortlevnad att vi alla håller hastighetsgränserna, men än viktigare är det för oss människor. Idag hade en färdtjänstbil mött en bil som körde alltför fort på ”hönsrakan”, vilket innebar att färdtjänstbilen var tvungen att väja och åkte i diket. Som tur var blev ingen skadad vid olyckan men bilen fick förstås skador.

Jag önskar er alla fortsatt fin sommar! Ni är välkomna att höra av er om det är något ni funderar över eller har synpunkter på. Jag finns på Strandrågstigen 4 eller på telefon
070-269 91 19.

Sommarhälsningar
Inger Ahlberg, ordförande

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.