Vart tog 2015 vägen?

Nytt år igen, men vart tog egentligen 2015 vägen? Så fort året gick och så snabbt det nya kom. Men.. mycket kan vi åtgärda men inte tiden. Vi har den tid vi har, lever i den tid som är nu, oavsett vad vi tycker.

Mänskligt hoppas jag att 2016 kommer att bli ett bättre år för de många människor som idag har det svårt. Det gäller såväl i vårt eget land som för de som drabbas av krig, naturkatastrofer och svält i andra länder i världen.

Sett till det lilla, till vår egen plätt på En- och Tjuvholmen, så ser jag många möjligheter i år. Vi har påbörjat arbetet med att mer långsiktigt sköta våra grönytor och det är en fråga som vi alla i styrelsen hoppas ska engagera de flesta i vårt område.

Vi har mycket som fungerar väldigt bra, vägskötseln gick vi igenom förra året, Qvitten sköts på ett utmärkt sätt, och våra medlemmar lägger soporna där de ska vara, i grön eller brun tunna. Att ha nära till ristippen vid Rosvalla gynnar oss när vi behöver lämna trädgårdsavfall.

När det gäller aktiviteter inom vårt område så har vi redan haft Glögg vid Y-korset och vi kommer förhoppningsvis att kunna genomföra en midsommarfest. I övrigt hoppas jag att det skapas aktiviteter genom våra medlemmars engagemang. Det skedde förra året, gökottan och lekträffarna är fina exempel.

Nu låter jag och maken vår sommarstuga vila i vinterskrud men börjar så smått planera för vårsådden. Att läsa frökataloger är roligt men det gäller att behärska sig när det gäller fröer och plantor. Det har jag själv lärt mig genom de misstag jag gjort genom åren.

Hör av er till mig, eller till någon annan i styrelsen, om du har förslag eller synpunkter om vårt fina område.

Inger

Tel mobil 070-269 91 19

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.