Ordföranden har ordet

Efter nyåret så brukar hjärnan ställa in sig på att ”snart är det sommar”. Jag börjar fundera över vad som ska göras, både det som måste göras och det som kan göras bara för att det är roligt. Gräva landen, rensa efter vintern, klippa ner lavendeln, städa stugan och inte minst, vänta på att vecka 16 infaller så att vi kan få på vårt sommarvatten igen.

Men det är också dags att drömma om hur trädgården ska se ut. Den drömmen har förändrats i takt med att jag deltagit i föreningens Lokala Naturvårdsprojekt. Det som förr var en dröm om en rundel av stenar, med blommor som inte var så vanliga i området, har helt förändrats.

Det jag numera drömmer om är att ha växter som gynnar bin och humlor, för att vi ska få rikligt med bär och frukt från trädgården. Det är att se vilka växter som finns på tomten, och på grönytorna utanför, för att kunna bibehålla området som det är, och som det en gång varit.

Coronaviruset har ”satt allting på vänt” men ändå kan vi stugägare skatta oss lyckliga som har en stuga att åka till, eller kanske att bo permanent i. Vi kan komma ut i naturen och vi kan också prata med grannarna, fast på ett lite längre avstånd från varandra än tidigare.

Vår föreningsstyrelse har också haft sitt första möte genom våra mobiler. Det gick bättre än vad jag väntat mig, så mitt motstånd mot att bara höras/ses via mobil och dator har mjukats upp.

Vi i styrelsen planerar för det kommande årsmötet den 13 juni, även om vi inte vet hur verkligheten ser ut då.

Häsningar
Inger

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.