Ordföranden har ordet – Medlemsmötet den 9 november

Kåltistel, vitskråp, gullris och praktlysing

Lördag den 9 november var blåsig och det kom också lite regn under dagen. Det var ett väder som inte lockar till att gå ut och därför var jag osäker på om vårt medlemsmöte skulle locka några medlemmar att ta sig ut och till Tullportsgatan.

Kvart i tre var det kanske 8-9 som kommit, jag tänkte på allt fikabrödet vi köpt och att nu blir det mycket över. Men, klockan tre kom det många och till slut var vi mer än 30 deltagare på mötet!

Hans Rydberg, som ju gjort vår grundinventering i vårt lokala naturvårdsprojekt, berättade i ord och bild om sin nya bok Nyköpings flora. Han berättade att Nyköping har en unik flora med många olika arter. Det var mycket intressant och givande och vi fick också möjlighet att köpa boken, om vi ville.

Sedan talade Ulla K och Margus M om vårt projekt och att vi har ett år kvar att arbeta med det. Vi har fortfarande en del pengar kvar så Ulla lade förslag om att göra en utställning om vad vi gjort inom våra respektive områden och likaså att vi ska ha en avslutningsfest under år 2020. Vi tittade på bilder före och efter på områden vi röjt under de senaste åren. Fantastiskt så mycket jobb vi gjort tillsammans.

Stefan talade också om vårt sommarvatten, att vi klarat oss från läckor denna sommar och  hoppas vi klarar ännu en sommar. Han påpekade att det är bra om stugägarna funderar på att ansluta sig till den året-runt-vattenförening som finns. Sommarvattenledningen kommer inte att finnas kvar för evigt!

Tack alla medlemmar för en trevlig eftermiddag!

 Inger A

Om Stefan Gustafsson

Är sekreterare och webbmaster i En och Tjuvholmens stugförening i Nyköping.
Det här inlägget postades i Ordföranden har ordet. Bokmärk permalänken.